Monday, February 7, 2011

SEHARI MENCARI HANDPHONE PART2

Sambungan dari PART1...

Al-kisah...xde niat pon nak beli hp..just nak g tengok2 harga..kami pun singgah la kat pertama kompleks lepas penat tawaf satu sogo hari tu..pastu bile mate nie dah nampak Blackberry Torch 9800 tu, mula la hati aku nie jadi tak menyempat-nyempat..Kepala otak mula berfikir dari mane nak korek sumber duit..hehehehhe~
Semua tempat tanya harga around RM2000++...Skali sampai satu tempat nie dia kate boleh bagi RM1800..Maka hati aku nie ibarat riang gumbira lah..Pas penat tawaf satu pertama, berpindah lak kawasan ke Kota Raya (kalau x silap la)... cari punye cari tak banyak kedai yang jual BB Torch.. So,kami yang tak taw pape nie pun p la plak ke Plaza Low yat.. Tapi kat sane x bnyak jumpe hp nie.

Last2 kami ke pertama balik sebab kedai tu boleh bagi RM1800 je..sepanjang perjalanan kami tadi..bnyak yang kate kalau harga 1000++ tu yang x ori... skali bile tnye tempat yang kate boleh bagiu 1800 tu,mmg x ori pon..cehhh...hampeh je...Xnak la aku kalo cam tu...

So kami amek keputusan untuk beli Iphone 3GS..(proses membeli yang agak lama berlansung............maaf la x dapat nak cerita detail) setelah kami stuju untuk beli 2 biji Iphone tu, baru taw yang iphone tu rupenye yang secondhand pnye...Lagi la encik askar saye x maw... Akhirnye kami amek keputusan untuk beli BB balik..selepas puas pujuk orang tu untuk dapatkan harga yang kami nak.. Akhirnya dia pon stuju... Tapi cam ade sedikit kemushkilan la pulak.. Sebab harga BB yang tak ori RM1800..Tapi dia boleh jual yang ori kat kami dalam RM1750.. TAK LOGIK LANSUNG...

Dalam hati nie cam dah was2 gile..So,kami amek keputuan untuk pergi ke tempat lain untuk tanye cam ne nak taw kalau hp BB ori dan tak ori..pum pang pum pang la gurlz tu bercerita kat kami pasal BB..Dengan Rasa sangat marahnya kami rasa kami dah kene tipu ngan orang yang kat Pertama kompleks tu...Aku rase cam nak ketuk2 muke dia ngan kasut aku...Nak cekik2 dia...Eeeeeee.... Geramnye !!!!!
And lastly gurlz tu bg nasihat la pasal handphone blackberry nie.. dan setelah berfikir panjang, ade betul gak gurlz tu cakap..And last2 dia suggestkan handphone Nokia N8.. setelah menggodek-godek N8..Hati nie dah mula tertawan.. So last2 dari BB ke iphone,dari iphone ke BB balik akhirnya kami beli N8.. Satu warna Hitam (untuk Encik Askar), Satu lagi warna Oren (untuk Cik kino)..

Sangat2 puas hati sebab kami x sempat beli BB Torch yang tak ori, dan bukan iphone yang secondhand..N8 sangat best..sesuai untuk orang2 rabun macam aku..skrin dia besar..Camera dia 12 magepixel (sesuai sangat lah untuk aku yang gile gambar nie)...Korang boleh klik kat sini untuk taw lebih lanjut pasal Nokia N8..

Walaupun x dapat BB yang aku pernah mimpikan satu masa dulu,tapi aku sangat puas hati sebab dapat yang lebih baik dari tu dan yang paling penting warnanya OREN..keh3..

P/s : So,berhati2 bile nak beli handphonn k kawan2..dan aku da serik nak pegi pertama kompleks lepas nie..aku x akan dah beli handphone kat sane...TITIK
anggap je gambar atas nie kaler hitam dan oren ok !!!

13 comments:

aMyErInAiMiE said...

bagusla korg xmudah tertipu.actually bile erin bace kate hana carik kt pertama tu dh mmg risau.sbb mmg kt pertama raseny 10% je yg btol2 bagus n ori.kebanyakkan pekedai2 kt pertama mmg byk menipu klu bab hp.jgn la buang tebiat beli kt sane *as for me la. alhamdulillah korg byk bertny..sbb mmg byk x ori n secondhand. tp dorg xkan btau if kte xtny.bukankah cubaan menipu tu?

best nye dpt beli hp N8! hp tu mmg terbaik! tp sy nk C6! hehe

haNNa dOnaT said...

kene bnyak bertanya sebab takut kene tipu..dulu pernah gak beli kat pertama tapi cam ok je..cubaan menipu tu tetap ade kat mane2..heheheh...so hati2...c6..jap nak search..

Cik TeN10 said...

nasib baik korg siasat betul2.. ohh inilah N8 tu ghupenye.. design lebih krg cm iphone jgak lah..

jap..musykil..terdetik nk beli iphone kan..tp kenapa 3GS?..kenapa x iphone4 je?

cik aryu said...

seronoknya hana beli hp ne..

eyh,BB pon ada tak ori eyh?
aish3...

fyi,nokia tu pastikan yg zitron.

haNNa dOnaT said...

cik ten10 sebab iphone 4 harganya agak mahal...hehehehe...

cik aryu..nokia dh dipastikan ade zitron bfore beli..
thankx 4yi

haNNa dOnaT said...

cik aryu..bb pn ade yg sngapore pnye..seakan2 same cume function dia x bnyak mcm yg ori..

mizz rokawa said...

awokkkk...hp idaman sy...huhuhu..tp sy x beli pon...sy pon tkr hp lerr awok..kte sme..yeaayyyyy!!!pasni aim i-pad pulok...jom3.....huhuhuhu

btw,shuke2 coz camera die 12mp....hahahaha

haNNa dOnaT said...

saye lagi syuke sbb cmre dia 12 mp..nanti kite jumpe kite amek gambo manyak2 k awokk...rindu awok...
saye x aim dah hp laen..saye nak pakai smpai tua hp nie..keh3..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

besnye hp cam gempak2...

Anonymous said...

brape harga hp N8 hana beli? hana beli kat mana?

haNNa dOnaT said...

meniti : gempak bagi yang sangat menyayangi harta benda..heheheheh...
anon : hana beli kat area wangsa..

Anonymous said...

berapa hrga N8 hana beli?

aMyErInAiMiE said...

Wangsa maju ke hana? Ktne tu? Erin nk bli hp ni.terdesak sgt.huu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...