Sunday, May 31, 2009

buaT kaLi kE tiGa uNtuk HaRi iNi..baCe2..maNe taU aDE paSal koRanG !!!

aSSalaMuaLaikum..
masuk nie daH tigE kaLi unTuk haRi niE aKU PosT bLog...
haHahaHaha..
maKnenYe aKU xde kEjE La niE...

aKU saNgat gUmbiRa kErana aDe 11 haRi LaGi aKu aKan KeLuaR daRI aLam yaNg aMat mEnyiksKan iDup aKu..
iaItu PRakTikaL...
huhuhuhuuuu...
aLam yaNg aKu raSE daH xNak JUmpE..
Tapi..
aPekaN daYe...
inSyaALLah saTU maSe naNti..aKan kU tEmui juA..
eWah2..
aYat maCam aPe je..

mIsi UtamE aKU sElEpaS haBis nIe aDElaH...
naK amEk LeseN..
aDEkaH haSrat aKU aKan TercaPai..
heHeheHe...
moGE2..
doA2kaN aKU yE kaWan2...
diSamPing iTu...
aKu jUgak kNe siaPkan RepoRT uNtuk memboLehkaN aKu daFtaR unTuk Sem 5..
waH2..
taK pErcaYe raSe..
aKu daH naK masuK sEm 5..
moGe2 ResulT aKu aKan tEtaP cEmErlaNg seCeMerLanG aKu..
hahahhahaha (peRasaN naK mamPos)...

seTelaH naK dekaT 3 taHun aKU bLajaR akUn niE..
aKu aKan LebiH bErhaTi2 uNtuk naK uRuskaN sIstEm kEwangaN aKu UntuK maSe2 aKan daTang...
huRm...
baNyak pEranCangaN naK kEnE buaT...
daLam maSe yaNg saME...
aKu aKan fiKirkaN maSe dEpaN aKu..
kaLo iKut haTi..
naK saMbuNg bLaja..
tapi,kaLau Xde rEzekI..aKu kNe fiKirkaN caRE yaNg LebiH SeLamaT..

tiBe2 aKU riNdukaN kEmbaR aKU...HurM..
yaYah...naNa riNdu kaT yaYah..
waNie..sOry..aKu taK lEh baLik teRenggaNu maSe aLong aNg KaweN..
tEnk2..naNa riNdu juGak kaT tEnk...
waAaaaaaa....
laMe taK gElaK aLa2 LangsuIr ngaN koRang!!!

buaT faThaH aNd diNa Si kEcIk moLek...
aKu rIndU kOraNg jugaK...
waLaupUn koRanG aDE kaT kL..
taPI maSE amat cEmbuRui kiTe untuK bErsaMe..
buLan 7 naNti haNa daH naK baLik kEdaH baLik...
sEdihnyE...

taPi..kaWan2 kaT kEdaH pUn boLeh bUaT aKu seNyum saMpaI tElingE..
yaTie...caM nE miSi haNg unTuk "anaK boS" ????
bErjaYe taK??
SNM ataU 'na'... hana haRap na daH bEraNi uNtuk iDup taMpE kaMI yaNG tErlEBih bErani niE..
pasniE jaNgan la taKut kaLau naK jUmpE oRanG laIn taU...

taK lupe juGak kEpaDe gEng pErsaTuaN PAPKU kaMi...
eHem2..
firSat yaNg aKu kEnaL adElaH

IKA + PaK Ya = cInta... sO swEEt maCam gULE2..

iKa aDElaH pEndeNgar yaNg seTia..bOlEh bErkonGsi maSalaH...SukE maHuPon duKe..
baNyak yaNg kaMi koNgsi BersaMe..
waLaupun taK pEnaH jUmpE..
taPi..aKU lEbih SenaNG uNtuk BercErita DengaN dia..
seBab...naSihaT yaNG dia BagI mmG maNtap daN poWer R..semangaT giLe kaLau dEngan..
aKu haRap miSi ika unTuk bLajaR maSak..aKan TercaPai...

yaNg kEdua aku KenaL aDelaH

ZiDa + ShaM = ciKgU + aIr foRce..


zIda niE naMpak jE kEcik..
taPi dia SeoraNg ciKgu YanG agK gaRang..
hahaha..yE kE??
tah La..aKU taK sEmpaT naK suKat taHap gaRang dIa..
mUngkIn aKU lEbih gaRang koT..
seBab cikgU sLalunYe lEmaH lEmbuT...
zIda niE nampaK jE kEcik..taPi..
dia agaK maTang...
caRe pEmikiRan dIa jaUh..
sEjaUh cIntanyE..
cEwah...
Dia jugaK adElaK pEngasaS pErsaTuan..

aNd tHe LaSt gUrlZ daLam pErsaTUan yaNg aKu kEnaL aDelaH

faRah a.k.a Pahgah (naMe yaNg dibEri olEh aYam kaTik daRi banGla)
faRah + aZiZul = sWeeT saNgaT...

waLaupUn aKu baRu kEnaL dIa..
taPi..
Dia juGe aDElaH pEnDengaR yaNg seTia...
pEmbEri naSihaT yaNg baGUs..
mEmbutkaN aKu bErfikiraN poSitiF...
baGUs2..oTak sihaT baDan CerdaS...
bEtuL kE??
raSe maCam tErbaLIk je...
haNye bEberaPe jaM...
aKu daH maCam seRasi dEngaN cAre dia..
kaLo kUtok poN kaMi boLeh bErsaMe mEnEntaNg aYam kaTik..
dia nie maCam ika juGak...
faRah aNd iKa aDElaH mEmbER kaT u..
seBab tu la pErangaI diA aLa2 saMe..


paPe2 pOn..aKu doaKan
iKa + paKya
zIda + shaM
faRah + aZiZuL

aKan kEkaL hiNgge ke aNak cuCu..
amiN...


aNd LasT yaNg aKu naK ucaPkaN...

haNNa saYang SangaT FiqriE..

waLau aPe pUn jaDi...
oRanG tEtaP saYang aBanG..
aBaikaN "oRang2" yaNg maCam "baBun" di sEkeLiliNg kiTe...
hE2.....

i LovE yoU so MUcH..

2 comments:

abang said...

naper pasal org last skali???
waaaaa...
ngajok2..
huhuhuuuu...

haNNa dOnuT said...

hu2...yg tu la yg paling istimewa sayang..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...