Monday, August 30, 2010

Lesen Oh Lesen

Hari nie terlebih rajin la plak...saje nak kongsi kegembiraan ati nie.hehehe...pade 25.8.2010 baru nie..aku dah pas test jpj...cam baru amek ijazah lak rase tahap kegembiraannye..heheheh...azab sebelum nak amek test,xpayah nak kate r..kali nie aku nak cite tentang teruknye rase amek test tu...

Aku terpaksa belajar bawak kereta selama 2 minggu dengan bersungguh2...
sebab matlamatnye satu je..tak nak le ngulang2 nie..cam teruk sangat je kalo aku terpakse amek balik test tu kalo gagal..tak penah la plak aku cary modul mase blaja dlu..aku rase tu lagi susah dari bawak kereta..yang lagi tak tahannye terpakse blaja kreta dalam bulan pose..paham2 la tahap kepenatannye...time blaja lak kne kul 10 sampai kul12...tu kire ok la lagi..kalo kul 2 sampai kul4..maw semput aku..penat tak payah nak cite r..adoila..

time sahur memang makan cam time berbuka..nak simpan tenaga extra..nak pulas stering..hari kedua g blaja,cikgu yang ajar aku tu dah suh bawak kat jalan raye...perghhh....cam hampeh je..mati lak kreta time kat lampu merah...segal!!! malu tak payah nak cite r..tapi wat muke tak bersalah je..hehehhe...maaf le ye kalo ade yang marah time tu...aku budak baru blaja...

Takpe la..aku maafkan diri aku sendiri..heheheh...time test jpj tu aku cam dah blur gile...aku takot gile time parking..adoila...kalo x 2 mesti 3 tiang jatuh..tapi nak dijadikan cite time test tu..ok la plak..amin2...time bukit pon elok2 je aku brenti atas garisan..time parking lak cam orang gile duk cakap sorang2 lam kreta...tenang ye hana..xde pape...jpj tu bukan makan kau...dia pon dulu amek test gak..lulus je..heheheh...so..do the best k...tu le kate2 aku kat diri aku...pas habis je bahagian 2..cam nak guling2 je atas litar tu...cam dah sangat berjaye dah aku...

Kene lak bahagian 3..adoiiiiii... kali nie aku dapat tster yang senyap x kate ape...aku rase dia seram kot naik kreta ngan aku..xpe2...encik jangan risau ye...saye bawak elok2...nak je aku bace doa naik kenderaan kuat2 sbelah tster tu..tapi kang dia kate aku buang tebiat lak..x maw la kan dianggap gile...soo..sebelum gagal,baik aku jangan wat mende pelik2..heheheh...

Bawak lak viva..mak aih..aku blajo dulu kancil jek..dapat viva pon viva lah..tekan je le minyak...lantak la nak jadi ape pon...part yang last2 aku cm rase aku dah cukup banyak wat salah...adoi...tp still wat muke cam tak bersalah...dah la kat bukit aku cam dah kebelakang skit..mujo r kreta blakang jauh...bile aku nengok tster tu cam dah duk tegak..aku mule la cam sedih gile...lam ati nie kate sah2 aku kne ulang balik...

Tapi bile sampai je kat tempat TAMAT..nengok2 aku lulus...hoyeehhhhh...seronoknye...berbaloi la aku blaja time bulan pose..dan berbaloi gak la malam sbelum tu aku tak dapat tido sebab risau nak g amek test...seronokkkk....

Time test tu jugak aku kenal ramai member2 baru..dari yang pangkat kakak2 sampai la adik2...
Yang paling best kenal ngan akak yang jahit baju tu..untung2 dia leh jahit baju aku next year..

Dan...
Yang Bestnye...
Pas balik dari amek test JPJ...
Aku dapat Myvi yang selama nie aku idam2 kan....


Nie la dia...Myvi cik Hana dari Encik Fikri


Cantik kan...nie la kereta idaman cik Hana...sape nak tumpang balik kampung ? ? ?

Thankx Encik Fikri sebab belikan saye Myvi nie..hehehhe..sangat Comel..

7 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak tumpang balik kg nak raye...
:)

haNNa dOnaT said...

lor...boley2...

mizz rokawa said...

awok...comeynyerrr myvi awok tuh...sejibik cm myvi mak syer....hehehehhe......pasni leh lerrr bwk syer jenjalan plak kn.....;p [ri tu jmp abe awok kt mindef lerr] huhuhuhu

haNNa dOnaT said...

heheheh..awok..comelkan myvi saye..haa..tu r kete idaman saye...saye nak kaler tu jugak..ngeee..awok jumpe abe saye...ye g kje kot..heheheh..awok..nanti raye ajak mak awok dtg uma saye taw..dekat je...

haNNa dOnaT said...

heheheh..awok..comelkan myvi saye..haa..tu r kete idaman saye...saye nak kaler tu jugak..ngeee..awok jumpe abe saye...ye g kje kot..heheheh..awok..nanti raye ajak mak awok dtg uma saye taw..dekat je...

mizz rokawa said...

kalo cmtu ti awok leh lerr parking kete slbh mak syer....cm kembar gitu...hehehehe...hah...dun worry......ti syer mst smpinyerrr...awok pon jgn lupe yerr....dtg rye ume kte.....eh,sy jmp time tu ye nk blk keje dh kot...encem abe awok ngn bju ijaunyerr...ptot lerr awok suke tgk die pkai bju tuh kn kn kn kn?????kui3.......cpt2 bli myvi..leh bwk sye jenjln plak...hehehehe

haNNa dOnaT said...

tu la pasal awok..saye leh r pking kat tepi kete mak awok..mak awok beli kete baru ye..saye nak wat muke x taw malu r awok..saye nak g naek kete baru mak awok mase raye nanti..whahaah...awok..saye suke r nengok abe saye pakai baju ijau tu...heheheh...malu le saye awok puji dia..dia x leh d puji lebih2...nanti koyak suar dia...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...