Sunday, September 4, 2011

RAYE SATU HARI

Assalamualaikum !!!

Yeeyyyy !! Dah Raye .... Selamat Hari Raya semua.. Hope raye tahun nie korang lebih happy.. Aku?? Alhamdulillah.. Walaupun sederhana tapi tetap meriah.. Raye tahun nie dekat Terengganu.. Bestnye dapat makan ketupat palas dengan serunding.. Dah lame ngidam nak makan tu.. Pagi raye dapat makan ketupat palas memang superbbb habis la..

Malam raye pertama sempat bawak rombongan cek Kiah pergi umah Encik Abang.. Makan sedap .. Ade bihun sup dan yang paling sedap sate ikan.. Memang lame gile dah tak makan sate ikan.. Skali hadap je licin.. Lahap betul puak2 nie kedarah kat umah orang..

Tapi time paling sedih malam raye pertama bile bantal busuk aku hilang !!! Bengang betul la.. Sape punye keje la sorok bantal busuk aku.. Emo gile beb.. Rase nak mengamok gile bile cari bantal busuk tak jumpe.. Walid boleh gelak kat aku.. Sedih betol la.. Last2 jumpe gak belakang kepala katil dalam bilik tok.. Hampeh betol la.. Sape la berhati busuk sorok bantal aku kat situ.. Emo.. Emooo !!!!!

Raye kedua dah bertolak balik ke KL.. Sedih2.. Kejap je balik kampung.. Satu hari perjalanan balik.. Tido je dalam kereta.. Nak buat ape lagi.. Kiri kanan pokok and jalan raye..

Itu saje.. Raye tahun nie hanya SEHARI bagi aku.. Hari lain same macam hari2 lain yang tak raye..

Sekarang nie menghitung hari nak masuk keje.. Waaahhhh.... Dah nak dekat.. Esok adalah hari last aku sebagai "PenangguR".. Hari2 terakhir nie harus dinikmati sebaik baiknya... Betul tak ???

pssstttt... psssstttt...

Tahun nie aku dah pandai buat ketupat palas.. Tapi masih failed lagi.. Sebab macam2 jenis ade.. Ade yang kembong.. Ade yang kempis..




Amacam.. Comel x?? Yang panjang ade... Yang muntel pon ade... Yang penting masuk perut hancur.. kehkehkeh...

Okeylah.. itu je nak share hari nie.. Nanti kite ade mase kite buat karangan lagi.. Tata..

 Selamat Hari Raya
Dari Hana and Encik Cinta

dan dari kami 1 Family

7 comments:

Cik TeN10 said...

Selamat hari raya! Fatin lg best hana!! Hari raya pakai baju tido je..keh3..

Wahhh kire hebat2! Comel je ketupat hana balut..fatin pn still belajar lg balut ketupat palas..nmpak mcm sng kn tp bl try buat ketahuan lah! Haha

Hana Hashim said...

same la fatin..macam senang..tapi susah kan buat ketupat tu..silap2 jd terburai barai la..mcm2 jnis jadi hana buat..hehehehe...yang tunjuk yg cun je..yg pelik2 malu la nak tunjuk..heheheheh..1 biji dekat 6 7 minit nak siapkan..

selamat hari raye fatin..

aryu said...

sehari je ke kat trg.
tak syok la an.hehehe

acane pun.selamat hari raya :)

Zaira Fadzil said...

sayang, kamu tinggi berapa?? nampak tinggi gila neh!

Hana Hashim said...

sory zaira..hana baru bukak blog..tgg hana 169..tinggi dan keding :)

Zaira Fadzil said...

tinggi gilaaa!! bestnye tinggiii... huhuhu

Hana Hashim said...

x best pn zaira..semua mende susah nk cari...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...