Wednesday, July 14, 2010

LEPAS GERAM

blog kali nie agak2 cam kasar skit...so..kepade sape2 yang tak nak sakit ati...sile jangan bace...

nie sekadar luahan perasaan je la kan...

begini critenye..ade la beberape makhluk Allah nie..slalu je tak boleh tengok kalau orang lain lebih skit...isk3...tak baik la kalo kite nie bnyak sgt sikap dengki negatif nie...kalo dengki positif tu xpe la jgak...nie bab2 dengki negatif yang aku agak pantang skit..mulut aku pon agak laju je la kan nak sound balek...ape???...ko ingat aku nie tunggul kayu ke bile ko sound aku,aku nak senyap...hey...sangat silap org la kot...hahahahha (gelak gile)....maaf la ye..sape suh ko jolok sarang rimaw..ko yang request ayat2 perli aku kan...sape suh..aku x de lak nak carik pasal ngan ko...ko lak lebih2 kan...adoila...ape la yang ko sakit ati sangat pasal rezeki yang aku dpt...aku xde lak mintak ngan ko..aku usaha sndri...hadoi2...bosan tol aku la ngan ko...da bnyak gak entry pasal ko dalam blog aku nie...mmg dasar x leh tengok orang lebih dari dia...oit...aku xde pon dengki kalo ko nak lebih dari aku..tapi knape ko nak pertikaikan ape yang aku dapat..nak wat cam ne..da rezeki aku...m0ge2 ko akan sedar la ye..

dan satu lagi jenis nie,slalu je nampak salah orang..ewah2...ape ko ingat ko da cukup sempurna??
Tuhan tu ciptakan hamba dia berbagai2...semua dicipta untuk saling membetulkan..tapi..ko lak..nampak sangat kalo orang lain wat salah..
nasihat yang orang bagi.memang aku terima...tak salah kalau kite nak bagi nasihat..tapi..jangan r lebih2 kan..sampai membuatkan ade pihak lain yang terase...
sebelum kite menasihati orang lain..kite patutnye tnye dlu diri kite..kite nie buat x ape yang kite nak nasihat orang tu??kalo wat jugak...lebih baik kite nie betulkan dulu diri kite sebelum nak sound2 orang lain..haaa....kan lebih bagus cam tu..kite lebih baik nasihatkan family kite dulu dari nasihatkan orang2 lain...ke cam ne??

itulah sedikit luahan hati aku yang sedang mendidih-didih nie...

biar la nak kate ape pon tentang aku...biarlah orang nak dengki ke ngan aku...aku tetap bahagia dengan kehidupan aku...dan nasihat aku...jangan la nak sibuk2 hal aku dan orang2 yang ade kaitan ngan aku..sebab..aku x pernah pon amek taw pasal ko...so..jangan la nak menyemak lam kotak minda dan kotak ati aku...sile angkat kaki..dan cau sebelum aku halau ko dari kehidupan aku...

sejuta kemaafan aku mohon maaf kepada pembace2 aku sebab terbace post nie..maaf ye..aku saje nak luahkan ape yang aku rase..blog nie da cam tempat lepas geram la plak aku rase..heheheh..dan kepade korang2 yang nak lepaskan geram..silelah lepaskan disini...salam buat korang sume...

yang sangat penat mengarang
hanna donat

6 comments:

mizz rokawa said...

uikkksss...spe yg dh usik tmn baik sye nih.....spe wat awok??huhuhuhu...bgos2....tnjuk sket taring rimau tuh..hehehehe...ok2....mrh2,mrh gak....tp miantainkan muke yg manis....cheer up ur day dear~~~~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang nampak kepenatan ko mengarang...
;)

Raihanna said...

haih...
selalu kan org2 camni wujud....
pantang tengok orang senang sket...
then hati tu nak busuk + dengki je....
makin dengki makin itam ati dia...
kan2...
takpe hanna...
hanna berada di sebelah yang betul..
hanna tak slah pape pun k....
biarkan je orang cmni..
lama2 dia penat la tu...
tapi kadang2 kita geram jugakkan..
sebab tahap kesabaran org de limit dia...
padan muka kena sound.. kih2....

haNNa dOnuT said...

mizz rokawa : awok..awok taw la sape...ala..kawan baek awok la...awok taw x..dia perli saye sbb dpt sdang 1..awok taw x..care dia cakap cam saye nie sangat tak layak kalo nak d bandingkan dengan buah hati pengarng jantong dia tu..bosan saye...awok...p blasah dia jap awok..saye bersyukur sgt2 sbb konvo nanti saye x payah tengok muke dia yang menyaktkan ati tu...sedih sgt saye awok...

meniti senja : memang sanga penat sebab dengan penuh perasaan mengarang tu...

sis rai yg comel : bosan la hana ngan makhluk jenis cam tu...sengal gile...eee...geramnye...xboleh la kalau orang dapat lebih dari dia...eeee...tahap kesabaran hana nie cm dah nipis gile..harap dia jauh je...kalo dekat da lame hana cakar2 muke dia...eee....sabar hana..sabar...

mizz rokawa said...

tu laaa..hepi x dpt tgk muke die..tp awok x sdey ke x dpt jmp kami yg len??Sedih sye..hehehe..tp sy gmbira kwn sy de yg dpt siang 1...eh,die ckp cmne kt awok??Sy nk perli sket time kopnvo ti sng...kui3...kuang ajaq toi leerrr minah tuh...buah ati die dh dpt cntnue kt usm..awok tau ke???hurmmmmm

haNNa dOnaT said...

awok...bukan dia..nie sorang ag tu...ala...yg kupid skit tu..ala...awok..x knal ke...awok nie...tuuuu..ala..c pendek tu...wah..mentang2 aku tgg...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...