Thursday, June 23, 2011

MAKEUP Vs DUIT PART 3

Assalamualaikum W.B.T

Okey2.. Kite sambung dari Part 2.. Kalau ketinggalan sila klik SINI untuk PART 1 dan SINI untuk Part 2..

7. Lepas dah pakai eyeliner, boleh la pakai Mascara.. Yang aku suggest kan dekat korang adalah double intense waterproof mascara from SILKYGIRL.. Memang superbbb lah.. Nampak cam pakai bulu mata palsu.. Kalau tak caye kene la try. Cara pakai perlulah disapu pada atas dan bawah bulu mata di kelopak atas dengan mengikut arah ke atas.. kalau tak faham boleh rujuk sahabat baik kita iaitu YOUTUBE.. (Harga dalam below RM20).
^ silkygirl mascara

8. Lepas dah main conteng2 kat mate, boleh la turun ke pipi. Untuk blusher aku still guna sama macam mascara iaitu SILKYGIRL.. Shimer duo blusher (Rose Petal).. Colour dia cantik..

Cara pakai dia korang boleh la rujuk kat Youtube dan aku rase aku main sapu je asal tak nampak keterlaluan.. Sekadar nak bagi muke tak pucat.. Tapi orang kata kalau nak sapu blusher sapu dekat tulang pipi.. Untuk nampakkan tulang pipi korang kne buat mulut muncung macam donald duck.. (Harga blusher nie aku x sure la brapa).
^Blusher silkygirl

9. Dan last skali adelah Lipstick.. Aku guna ZA no.03. Colour dia cantik dan tak terang sangat.. Tapi aku jarang pakai lipstick sebab tak suka pakai pape kat bibir.. Kalau malas sangat pun aku akan pakai lip ice.. Ala.. Yang Lisa Surihani duta dia tu.. Kalau pakai lip ice nanti bibir jadi cam lisa.. Hehehehe... Mesti ramai beli kalau betul kan.. Cara pakai lipstick yang aku pernah tahu adalah dari tengah ke kiri dan dari tengah ke kanan untuk bibir atas dan bawah. (Harga ZA dalam RM 20++ and Lip Ice aku x sure)
^ZA Lipstick

^Lip Ice

Selesai sudah sesi pengenalan untuk barang yang perlu diconteng dimuka.. Nanti kite kenal alat2 untuk menconteng pulak ya.. Sekian.. With Love..


*Gambar yang digunakan sekadar hiasan semata2..Dan dijumpai di Google*

3 comments:

Cik TeN10 said...

ohhh byk btol update sal brg2 make up ekk.. kite ni malas sket bab2 conteng muka.. smpai gmbr passport pn pucat gle muka.. haha

nurmukkaromah said...

waa..bagusnya..
toturial pasal make..boley blajar makeup sikit2..hehehe..teringin nak makeup..tapi takot xcantikk..hehehe

Hana Hashim said...

cik ten10 : hana dulu pn cm tu gak..lame2 tu cm segan sbb muke pucat..so mule berjinak2 la pkai skit2..

nurmukkaromah : makeup aje..hana dulu pn main blasah je..pastu bnyakkan tnye dgn org yg da biasa makeup pengantin or makeup artis n lame2 akan taw cm ne nak makeup care betul..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...