Friday, August 19, 2011

HARI GEMBIRA

Hai.. Salam semua.. Kali nie n3 sangat gembira.. Orang kate tak rugi kalau kite bersabar.. Dan Alhamdulillah.. Kesabaran aku berhasil.. InsyaAllah syawal nanti aku bukan lagi seorang penanggur tegar yang rajin.. (rajin ke??)

Rentetan dari 18.08.2011 time tengah syok tido, dapat satu call.. Waaahhh.. Memang aku tunggu2 call tu.. "Okey,saye nak bagi awak bekerja..awak nak x??".. Ibarat orang ngantok dibagi bantal bucuk la situasi nie.. Sah2 memang aku nak kerja tu.. Sebab setiap hari lepas balik je dari interview hari tu aku duk mengharap setiap call yang berbunyi adalah dari situ..


"Kalau awak free pagi nie datang amek surat untuk medical".. Sepantas kilat aku bangun dan siap2 untuk ke situ.. Terlampau gembira sampai x sedar yang dah meleleh air mata.. Alhamdulillah..

Sesampainya di situ.. Amek surat and terus menuju ke kampung baru untuk wat medical check up.. "Okey, berat awak 49 dan tinggi awal 169. Tak cukup berat awak nie".. Okey, saye tahu saye kurus.. Puasa dah turun 1 kilo.. Macam mane nie.. Bile berat nak jadi 50 balik..


Lepas buat check up, terus balik rumah dan sambung tido.. Sangat letih kehulu kehilir...

19.08.2011

Okey.. Dah dapat offer letter.. Hati berbunga bak bunga kembang semangkok.. Alhamdulillah...
Tapi hari nie dilanda sakit kepala dan lapar yang amat sangat.. Dugaan bulan2 pose nie..

Nota kaki : Mak pesan sebelum kite berbuka,berdoalah apa yang dihajati..
InsyaAllah akan dimakbulkan.. Amin~

3 comments:

fadzilah norizan said...

keje ktne dear???

Hana Hashim said...

ala..dekat je ngan umah ko fadz..

Cik TeN10 said...

tahniah !! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...