Monday, August 8, 2011

RAMADHAN 8

Okey.. Selamat berpuasa semua.. Hari nie dah masuk hari ke 8 berpuasa.. Harap2 xde la yang pancit dengan sengaja.. Heheheh...

And hari nie jugak dah 4 jenis kuih aku buat bersamaan dengan 8 balang.. Buat suka2 je.. Hobi time xde keje nie.. Boleh la siapkan oder dari 'Encik F' and untuk rumah skali.. So,untuk kuih raye tahun nie x payah pening2 kepala nak fikir..

Seronok sangat bile totally memang aku buat sorang2 kuih raya tahun nie.. Waaahhhh... Kagum dengan diri sendiri..

Sejak bergelar penanggur tehormat nie, minat banyak kat dapur.. Belajar masak, buat kek dan buat kuih.. Kenape la dari dulu minat nie tak sampai.. Kan senang kalau dari dulu amek kos nie mase blaja..

Xpe2.. Sekurang2nya boleh la tahu banyak bende.. Skang nie ade satu je mende yang nak beli sangat.. Nak beli shawl satin buat raye.. Tengok harga kat carrefour mak aihhh.. Mahal gile babeng.. RM45.. Kalau kurang pun dalam RM40.. Baru nie aku jumpe kat FB dalam RM18 n RM 19 je.. Rasenye xde beza sangat kot kualiti.. Belum tentu yang mahal tu berkualiti.. Aku tengok same je.. Ke macam mane??

Nie ha nak tayang sikit kuih aku buat.. Walaupun buyok, rasenye umpphhh...


Snow Choc
Dapat jugak aku buat sendiri..slame nie duk beli je..

Okey lah..Tata...
(dengar2 org kerajaan dapat bonus..Waaauuu...boleh la paw org2 kerajaan duit raye lebih..heheheheheh)

4 comments:

aryu said...

hana carik satin shawls kat sini,ayu beli gak baru ni 2 helai.elok jugak dia punya material..puashati la.tak menyesal beli.harga pun takde mahal sgt.rm25.free postage

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002747914546

Hana Hashim said...

thankx ayu..hana ade jumpe yang rm 18 n 19..tp x sure panjang mane..

aryu said...

yg ayu beli tu kira panjang jugak la.

best taw.hihi.

ada gak aritu jumpa kat kedai kt ganu ne kan.tp material dia mmg hampeh.pdhal harga sama jugak yg ayu beli on9 tu.

Hana Hashim said...

ye ke..lor..mesti kat luar mahal..hana tgk kat area kl dalam rm 45..mahal kot..x sudi nak beli..nie nak try beli dlu yg dekat 18 n 19 tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...